torsdag 22. mai 2008

Lammecurry med blomkål

8 personer

1 kg lammekjøtt
2 kg blomkål
2 løk
6-7 ss olje
1 kinesisk hvitløk
1,5 cm ingefær
2 tomater

1 ts chilipulver
1 ts salt
1/2 ts cumin (jeera)
1/2 ts coriander
1/2 ts gurkemeie

-Stek løk, ingefær og hvitløk i 6-7 ss olje til det er gyldebrunt.
-Tilsett kjøtt, tomater og alle krydderne.
- Stek på medium varme i ca ti minutter under omrøring
-Når oljen flyter til toppen, er det på tide å tilsette blomkål.
- Du må selv vurdere om det trengs å tilsette en kopp vann eller om kjøttet har sluppet nok veske for blomkålen å koke i.
-Kok gryten i 10-15 minutter til.
- Gryten er ferdig når kjøttet er mørt.
-Tilsett 1 ts garam masala på slutten


-Server med nan og raita

Ingen kommentarer: