onsdag 21. mai 2008

Linsesuppe

Denne suppa har mange variasjonsmuligheter. Men jeg skriver basisoppskriften først :)

Til 4 personer

1 løk
1/2 kinesisk hvitløk (uten fedd)
2 ss tomatpurè
1 ss sukker
400 g røde linser (halve eller hele)
1.2 liter vann
2 grønnsaksbuljongterninger
Salt og pepper etter smak

- fres løk og hvitløk til den blir blank og myk
- tilsett tomatpurè, fres et par minutter til.
- Skyll linsene og tilsett dem i blandingen.
-Hell på kaldt vann
- kok opp og tilsett grønnsaksbuljong og salt + pepper.
-Suppa må småkoke ca 30 min, men du kjenner at suppa er ferdig når linsene er myke.

Variasjonsmuligheter:
(velg et av alternativene)
-Tilsett friske kuttede tomater (2 stk til denne oppskriften)
-1 ts chilipulver eller 1/2 frisk chili som freses sammens med løken
-1 ts garam masala
-1 neve finkutted persille (tilsettes på slutten av koketiden)
-2 revne gulrøtter
-revet selleri...


Lykke til

Ingen kommentarer: