OBS: Ikke bruk kjøkkenmaskin til denne. Da blir kaka tung og seig!
5 dl mel
5 dl sukker
4 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts kanel
1/2 ts salt
4 egg
8 dl revet gulrot
3 dl solsikkeolje (eller annen nøytral olje, raps, soya etc)
Bland det tørre sammens i en stor bolle
Rør inn ett og ett egg
Bland vekselsvis olje og gulrot inn i røra
Hell i en 26 cm stor springform
Stek ved 180 grader i ca 1 time
Avkjøl før du har på kremen
Ostekrem:
200 g kremost naturell
200 g smør
400 g melis
Skall og litt saft fra 1 appelsin
-Alle ingrediensene skal være romtempererte
- rør sammens krem og smør med en kjøkkenmaskin.
-sikt melisen inn i ostemassen
-Tilsett appelsinjuice og skall.
-Kan fryses (uten ostekremen, men holder seg fersk i kjøleskapet i 4-5 dager.)
NYT DEN!!!
tirsdag 20. mai 2008
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
2 kommentarer:
sjekk www.raknerudvillaen.no, rett under huset står lenke til gulrotkaka og denne bloggen
-kremt- nils amund... snikreklame til din egen hjemmeside!!!
Legg inn en kommentar